מגזין בידור ופנאי

כל הנושאי הבידור והפנאי החמים ביותר בארץ ובעולם

מהי האחריות החלה על המעביד בבטיחות בעבודה?

תוכן עניינים

מקום העבודה אמור להיות המקום הבטוח ביותר עבור העובדים, השאיפה היא שכל עובד יוכל להשלים את המשימות הנדרשות – וכמובן יחזור לביתו ללא כל חשש. אך על פי מוטלת האחריות לשמירה על הבטיחות במקום העבודה? האם האחריות מוטלת על העובדים או שמא האחריות מוטלת על המעסיק? זוהי אחת  מהסוגיות המסקרנות ביותר, וחשוב מאוד שכל הצדדים יהיו מודעים לתשובה שאיננה משתמעת לשתי פנים.

האחריות על בטיחות בעבודה מוטלת ברובה על המעסיק, והוא זה שצריך לדאוג לכך שהעובדים יוכלו לעבוד ללא חשש וללא כל בעיה. עובד שלא פועל על פי ההנחיות הללו עלול לסכן את העובדים, אל יתרה מכך עלול לסכן את עצמו. במאמר הבא אנו נסביר לכם בדיוק מה זה אומר, וכמובן מהן ההשלכות של אי שמירה על בטיחות במקום העבודה מצידו של המעסיק.

 

החוק קובע כי האחריות מוטלת על המעסיק

החוק בכל מה שקשור לתחום של בטיחות בעבודה הוא חד משמעי, הוא קובע כי המעסיק או המנהל העבודה הוא זה שאחראי לבטיחות העובדים. המעסיק או מנהל העבודה יצטרכו לבצע כל מה שנדרש על מנת לשמור על בטיחות העובדים. במקרה של תאונת עבודה או סכנה כזאת או אחרת, האשמה תהיה על כפתיו של המעסיק אלא אם כן יוחלט אחרת.

 

מתי חובה להעסיק ממונה בטיחות בעבודה?

כמו שאמרנו עם בטיחות בעבודה לא ניתן לשחק, ולכן החוק קובע כי במקום שבו מועסקים למעלה מ-50 עובדים חייב להיות מועסק גם ממונה בטיחות. תפקידו יהיה לזהות ולהעריך את הסיכונים השונים במקום העבודה, וכמובן לטפל בהן בהקדם האפשרי – ולמנוע סכנות עבור העובדים או האורחים. מדובר על תפקיד משמעותי מאוד, תפקיד שחייב להיות מאויש על ידי איש מקצוע מנוסה שניתן יהיה לסמוך עליו.

 

מתי האשמה מוטלת על העובדים?

כמובן שלכל כלל יש גם יוצאים מהכלל, ובמקרה שבו המעסיק וממונה הבטיחות עשו כל מה שנדרש על מנת לשמור על בטיחות העובדים – הם לא יואשמו במקרה של תאונת עבודה. במקרה שבו סופקו כל אמצעי הזהירות, אך עדיין העובדים הם אלו שטעו בקבלת ההחלטות שלהם – האשמה תהיה מוטלת על העובדים. כך שלא בכל סיטואציה ולא בכל מצב האשמה תהיה מוטלת על המעסיק או על מנהל העובדה.

 

שמרתם על הבטיחות? חסכתם לא מעט כסף!

כל מעסיק וכל בעל עסק עובדים קשה על מנת להכניס כסף לקופה, כל זאת במטרה לשמור על העסק בתור עסק רווחי. בטיחות בעבודה היא חיונית מאוד גם במישור הזה, מכיוון שאם לא תשמרו על הבטיחות – אתם תהיו חשופים לתביעות על ידי העובדים. במקרה כזה אתם תאלצו לשלם לא מעט כסף לעובדים, כסף שהייתם יכולים שלא לשלם אותו אילולא הייתם שומרים על הבטיחות במקום העבודה שנמצא תחת אחריותכם.