מגזין בידור ופנאי

כל הנושאי הבידור והפנאי החמים ביותר בארץ ובעולם

הטרדה מינית

תוכן עניינים

הטרדות מיניות הן ממש לא עניין חדש. למעשה, בעבר הייתה התופעה שכיחה ונפוצה הרבה יותר מאשר היום, אלא שדווקא בזכות העלאת המודעות לנושא והגברת האכיפה כנגד התופעה, בעשור או שניים האחרונים, אנחנו שומעים על יותר ויותר מקרים של הטרדה מינית. השאלה היא מה זה בדיוק הטרדה מינית והאם כל רמיזה מינית נחשבת בהכרח להטרדה? ובכן, בנושא הזה נעסוק ממש כאן בשורות הבאות.

 

מה זה הטרדה מינית?

ובכן, הטרדה מינית היא התנהגות שיוצרת מצב של כפייה בהקשר מיני, או במילים אחרות הקשר מיני שנכפה על אדם בניגוד לרצונו או רשותו. לשם כך נדרשת היכולת של האדם המטריד לכפות את ההקשר על האדם המוטרד. יכולת זו יכולה להתקיים בנסיעה תמימה באוטובוס מעצם זה שניתן, ולו לרגע אחד, לגעת בגופה של אישה בניגוד לרשותה. יכולת זו גם מוטמעת במערכות של יחסי מרות. כך למשל, מנהל יכול באופן טבעי ומובנה לכפות אלמנטים שונים על העובדים שלו. אלמנטים אלה יכולים להיות לגיטימיים בהחלט כל עוד הם קשורים לעבודה ואין בהם שום פגיעה בעובד. יחד עם זאת, יחסים מעמדיים אלה יכולים להוביל לניצול מעמד המרות לצורך כפייה של הקשרים מיניים ובמקרה כזה, הופכת האינטראקציה להטרדה מינית.

בניגוד לתפיסה הרווחת, הטרדה מינית יכולה להתקיים גם ללא מגע מיני. במילים אחרות, גבר לא צריך לגעת בחזה של אישה ללא רשותה על מנת להטריד אותה מינית. גם ניהול שיחה מינית בכפייה, כשהאישה נמנעת ממנה והמטריד ממשיך, גם זה נחשב להטרדה מינית. במילים אחרות, בכל מקרה בו אדם מרגיש מוטרד מכיוון שנכפתה עליו סיטואציה בעלת הקשרים מיניים המופנים כלפיו, אפשר לומר בהחלט שמדובר במצב של הטרדה מינית.

 

האם גבר שמחזר אחרי אישה זו הטרדה מינית?

ובכן, חיזור של גבר אחרי אישה היא רק דוגמה אחת למצבים בהם יכולה להתקיים אינטראקציה בעלת הקשרים מיניים באופן טבעי ולגיטימי לחלוטין. אבל עצם זה שהסיטואציה יכולה להיות לגיטימית, לא אומר שהיא לגיטימית. המבחן הוא תמיד מבחן הכפייה. אם גבר מחזר אחרי אישה והיא מביעה הסכמה לאופן החיזור, אין בכך משום הטרדה מינית. יחד עם זאת, אם גבר מחזר בצורה כזאת שהוא כופה את עצמו ואת התנהגותו על האישה, הרי שמדובר בחיזור פסול שבהחלט יכול להיחשב להטרדה מינית.

הטענה כאילו המטריד לא יכול לדעת מתי הוא מטריד היא טענה שבבסיסה היא חסרת שחר, אך יכולה להיות רלוונטית במקרים מסוימים. כך למשל, יש אנשים שהקשב שלהם והאמפתיה שלהם לאחר הם מוגבלים למדי בגלל מבנה האישיות שלהם ולכן אנשים אלה באמת לא יקלטו רמיזות או סימנים לכך שהאדם מולם הוא מוטרד. על כן, חשוב מאוד שכל אדם הסובל ממצב של הטרדה מינית, ידע להבהיר זאת בצורה ברורה וחד משמעית לאדם שמולו, ולא רק לרמוז על כך.