מגזין בידור ופנאי

כל הנושאי הבידור והפנאי החמים ביותר בארץ ובעולם

מתכון לחילבה

תוכן עניינים

חילבה היא צמח שמקורו בצפון אפריקה ובמזרח התיכון. יש לו ארומה וטעם ייחודיים, מה שהופך אותו למרכיב במנות רבות. מאמר זה ילמד אותך איך להכין מתכון טעים לחילבה.

חילבה היא אחד התבלינים הנפוצים ביותר במטבח ההודי. ניתן למצוא אותו גם במטבחים רבים אחרים, כולל מטבח מזרח תיכוני, ים תיכוני, קריבי ואפריקאי.

זרעי החילבה קטנים ובצורת אליפסה עם קליפה חיצונית קשה מאוד שיש לפצח אותם לפני שניתן לאכול אותם או לבשל אותם לתה או להשתמש בהם כמרכיב לקארי או תבשילים.

 

חילבה היא תבלין המשמש במאכלים הודיים רבים

מתכון זה משתמש בחילבה כדי לתבל את המנה האהובה עליך.

חילבה היא תבלין המשמש במאכלים הודיים רבים. ניתן למצוא אותו בצורות וצבעים שונים ויש לו טעם מעניין. ישנן דרכים רבות להשתמש בתבלין הזה, אבל מתכון החילבה הזה יראה לך איך להשתמש בו עם עוף.

חילבה היא צמח שנמצא בשימוש במטבח ההודי כבר למעלה מ-3,000 שנה. יש לו יתרונות בריאותיים רבים והוא מרכיב פופולרי בקארי ומנות אחרות.

חילבה משמשת לרוב כחלופה לעלי קארי, בעלי טעם דומה. מתכון זה משתמש במרכיב זה כדי להכין מנה פשוטה אך טעימה של עוף טיקה מסאלה. תוכלו למצוא גם במתכון בקליק.

חילבה היא תבלין נפוץ במטבח ההודי. ניתן להשתמש בו במנות רבות, אך הוא משמש לרוב במנות קארי.

החילבה שימשה כצמח מרפא במשך מאות שנים, אך השימוש בה כצמח מרפא החל ממצרים העתיקה. הוא הוזכר לראשונה בברית הישנה ואחר כך שוב על ידי היפוקרטס וגלנוס.

 

חילבה היא תבלין פופולרי המשמש בתבשילים רבים

אפשר למצוא אותו בקלות במטבח ההודי.

המתכון הבא לקארי עוף חילבה משתמש בעלי החילבה, שניתן למצוא טריים או מיובשים. המנה הזו היא דוגמה מצוינת איך להשתמש בתבלין הזה.

מתכון לחילבה זה הותאם מספר בישול הודי בשם "מטבח העולם ההינדי" בהוצאת HarperCollins India.

חילבה היא צמח ששימש במשך מאות שנים במטבח ההודי. הוא משמש בדרך כלל להכנת קארי, דאל או אבקות יבשות. אפשר להוסיף גם לעדשים ולשעועית. זרעי חילבה נטחנים גם לקמח ומשמשים בלחמים, עוגות ומאפים.

לצמח החילבה מגוון יתרונות בריאותיים ביניהם היכולת להוריד את רמות הסוכר בדם ורמות הכולסטרול. זה גם עוזר עם בעיות עיכול, ירידה במשקל ובעיות מחזור כמו התכווצויות.

חילבה היא עשב המשמש במטבח ההודי. מתכון זה משתמש בעלי חילבה שהושרו במים. לאחר מכן הם מוקפצים עם קוביות בצל ושום, ג'ינג'ר, כורכום וכוסברה. לאחר מכן מבשלים את התערובת כ-15 דקות לפני הוספת רסק עגבניות ומרק עוף. לבסוף, התערובת משולבת עם עוף טחון ומבשלת עד שהיא מוכנה.

מכיוון שלחילבה יש טעם חזק, היא בדרך כלל מוסיפה בכמויות קטנות למנות אחרות או משמשת כתערובת תבלינים כדי להוסיף טעם למאכלים כמו קציצות או עוף טיקה מסאלה.